Paprikové pečené kurča s hranolkami
Chrumkavé slané kurča s chrumkavými hranolkami pečenými na plechu. Pre rýchlejšiu prípravu sme použili mrazené predsmažené zemiakové hranolky.
recept,fotorecept,kurča,paprika červená mletá,zemiakové hranolky mrazené,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kurča | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lyžičky | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 100 | mililitrov | |
zemiakové hranolky mrazené | - |
Recept
1.
kurča • soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 3 čajové lyžičky
Kurča umyjeme, zvnútra i vonka nasolíme a dobre potrieme paprikou.
2.
maslo 50 gramov • voda 100 mililitrov
Kurča vložíme do pekáča a poukladáme na neho maslo. Podlejeme trochou vody. Zakryjeme a 20 minút pečieme v horúcej rúre pri 250°. Potom teplotu stiahneme na 220°C a pečieme 20 minút ďalej.
3.
Otočíme, opäť zakryjeme a pečieme ďalej 30 minút. Odokryjeme a necháme z každej strany zapiecť po 15 minút do chrumkava.
4.
Keď kurča vyberieme z rúry vložíme do nej, na suchý plech, vysypané hranolky a upečieme do chrumkava. Premiešavame. Hranolky si môžeme pripraviť aj doma, zo surových zemiakov a vypražiť ich v oleji.
5.
Dobrú chuť!