Palacinky s pečeňovou paštétou
Skvelé palacinky so slanou syrovo-pečienkovou plnkou.
recept,fotorecept,kuracia pečeň,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa červená | 80 | gramov | |
jedlá želatina | 2 | čajové lyžičky | |
jogurt biely | 2 | polievkové lyžice | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kuracia pečeň | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 550 | mililitrov | |
múka hladká | 400 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr tvrdý | 120 | gramov | |
voda minerálna | 500 | mililitrov |
Recept
1. Palacinky
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • voda minerálna 500 mililitrov • múka hladká 400 gramov • soľ
Z mlieka, vody, oleja a múky so štipkou soli upečieme na suchej panvici palacinky.
2. Pečeňová paštéta
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa červená 80 gramov • kuracia pečeň 500 gramov
Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu. Pridáme umytú, kanálikov zbavenú a nakrájanú pečienku. Opečieme do mäkka (cca 6-8 minút).
3.
jedlá želatina 2 čajové lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • syr tvrdý 120 gramov • jogurt biely 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Želatinu rozpustíme vo vlažnom mlieku. Syr nastúhame, pridáme k nemu jogurt, soľ, korenie, mierne vychladené pečienky a prilejeme želatinu.
4.
Ponorným mixérom vymixujeme jemne hrudkovitú pečienkovú zmes. Odložíme ju na 2-3 hodiny do chladu.
5.
Vychladnutú zmes natierame na palacinky, ktoré klasicky stáčame. Na jednu palacinku natrieme cca 1,5 polievkovej lyžice zmesi. Uvedené množstvo vystačí na 12 palaciniek.
Dobrú chuť!