Palacinky s bryndzou

Jemne kysnuté palacinky, plnené slanou plnkou.
recept,fotorecept,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 688 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 10 11 | gramov kcal | |
kôpor | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
smotana sladká na varenie | 100 160 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 100 0 | mililitrov kcal |
Recept
1. Palacinky
múka hladká 250 gramov • soľ • droždie čerstvé 10 gramov • voda 100 mililitrov • mlieko polotučné 1,5%
Zmiešame múku, soľ, vo vlažnej vode rozpustené droždie a toľko mlieka aby bolo cesto polotekuté. Necháme ho aspoň pol hodinu stáť a potom z neho pečieme na suchej panvici palacinky.

2. Bryndzová plnka
Bryndzu vymiešame s umytým a nadrobno nasekaným kôprom.

3.
Palacinku natrieme plnkou a zložíme do trojuholníka. Môžeme ich ihneď podávať,

4.
smotana sladká na varenie 100 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
alebo ich poukladáme do plytkej zapekacej misy, zalejeme smotanou na varenie, v ktorej sme rozmiešali vajce a zapečieme v rúre.

Dobrú chuť!