Palacinky Admirál
Výborná palacinková torta pre klasických labužníkov.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,orechy vlašské mleté,čokoláda,Palacinky
Palacinky
Kategórie
Palacinky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 9 | polievkových lyžíc | |
kakao - prášok | 3 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 30 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 700 | mililitrov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 9 | polievkových lyžíc | |
soľ | - | ||
čokoláda | 60 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 300 gramov • mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov • soľ • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Z múky, mlieka, štipky soli a kypriaceho prášku vymiešame hladké cesto na palacinky.
2.
cukor kryštálový 9 polievkových lyžíc • orechy vlašské mleté 9 polievkových lyžíc • kakao - prášok 3 polievkové lyžice
Pripravíme si cukor, nasekané alebo mleté orechy a kakao. Kruhovú formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.
3.
maslo 1 čajová lyžička
Na rozpálenú panvicu hodíme kúsok masla a hneď po roztopení nalejeme palacinkové cesto. Maslo nesmie prihorieť. Upečieme palacinku iba z jednej strany.
4.
Upečenú palacinku vložíme neupečenou stranou nahor do formy. Hneď si dáme piecť druhú palacinku. Kým sa druhá pečie, posypeme prvú lyžicou cukru, lyžicou orechov a trochou kakaa.
5.
Druhú palacinku položíme na prvú opäť neupečenou stranou nahor a postup s posýpaním a prikladaním ďalších palaciniek opakujeme. Palaciniek upečieme 10 kusov, pričom na jednu použijeme cca 70 ml cesta - väčšiu naberačku.
6.
Poslednú palacinku obrátime nahor upečenou stranou a už ju neposýpame.
7.
maslo 30 gramov
Povrch palacinkovej torty polejeme rozpusteným maslom a zakrytú ju dáme do rozohriatej rúry na najvyšší stupeň zapiecť na 15 - 20 minút.
8.
čokoláda 60 gramov • maslo 1 čajová lyžička
Po čiastočnom vychladnutí polejeme palacinky rozpustenou čokoládou s trochou masla.
9.
Múčnik podávame nakrájaný na tortové rezy teplý, alebo aj studený.
Dobrú chuť!