Palacinková pochúťka
Palacinky na trochu iný spôsob, ochutené tradičnou kombináciou jabĺk a škorice. Tým, že sú palacinky hrubšie, ušetria vám čas a ich chuť je vynikajúca.
recept,fotorecept,múka hladká,mlieko polotučné 1,5%,jablká,Palacinky,Sezónne recepty
Palacinky
Kategórie
Palacinky › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
cukor vanilkový | 1 | balíček | |
jablká | 2 | kusy | |
lekvár marhuľový | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
sódová voda | 50 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | - |
Recept
1.
múka hladká 150 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • sódová voda 50 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • cukor vanilkový 1 balíček
V miske vyšľaháme vajce, mlieko, cukor a vanilkový cukor, múku, sódovú vodu, kypriaci prášok, tak, aby vzniklo hladké cestíčko.
2.
jablká 2 kusy • škorica mletá
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme očistené, na tenké plátky nakrájané jabĺčko a chvíľu prikryté dusíme, pokiaľ nezmäkknú.
3.
Podusené jabĺčka poprášime škoricou a opatrne zalejeme polovicou cesta.
4.
Pomaly upečieme hrubšiu palacinku z oboch strán a po vybratí potrieme hrubou vrstvou marhuľového lekváru.
5.
Tým istým spôsobom pripravíme druhú palacinku a prekryjeme ňou palacinku s lekvárom.
7.
Nakájame na trojuholníčky a podávame so šľahačkou.
Dobrú chuť!