Ovocný zákusok s kefírovým želé
Letný fresh zákusok.
recept,fotorecept,kefír,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 | kus | |
citrónová kôra | - | ||
cukor práškový | 320 | gramov | |
cukor vanilkový | 12 | gramov | |
kefír | 1000 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 150 | mililitrov | |
ovocie rôzne | 800 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 6 | kusov | |
želatinový stužovač | 100 | gramov |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov • cukor práškový 190 gramov • cukor vanilkový 12 gramov
Do misky dáme vajcia, cukor a vanilínový cukor. Všetko spolu vyšľaháme ručným šľahačom.
2.
citrónová kôra • olej slnečnicový 150 mililitrov
Do misky pridáme citrónovú kôru z jedného citróna a olej.
3.
múka hladká 200 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • soľ
V druhej miske zmiešame múku s pudingovým práškom a štipkou soli. Múčnu zmes zamiešame do mokrej zmesi.
4.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180°C cca 25 minút.
5.
kefír 1000 gramov • citrón 1 kus • cukor práškový 130 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • želatinový stužovač 100 gramov • ovocie rôzne 500 gramov
Kefír zmiešame s práškovým cukrom, kôrou z jedného chemicky neošetreného citróna a šťavou z citróna. Zmes trošku zohrejeme. Zo smotany vyšľaháme šľahačku, ktorú spolu s želatínovým stužovačom (pripraveným podľa návodu na obale) vmiešame do vlažnej kefírovej náplne. Primiešame kúsky ovocia. Kefír by mal byť preto trošku zohriaty, aby sa nám želé podarilo rozmiešať.
6.
ovocie rôzne 300 gramov
Náplň rozotrieme na upečený korpus, posypeme kúskami rôzneho ovocia, odložíme na cca 3 hodiny stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!