Ovocná ryža s pudingom
Zákusok vhodný na nedeľu ale aj raňajky v bežnom týždni. Zvlášť osloví deti.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,ryža guľatozrnná,kompót mandarínkový,puding vanilkový - prášok,Zákusky,Bezlepkové
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
kompót mandarínkový | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 2000 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 160 | gramov | |
ryža guľatozrnná | 250 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov | |
čokoláda | - |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 1000 mililitrov • ryža guľatozrnná 250 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • cukor vanilkový 20 gramov
Ryžu s vanilkovým a kryštálovým cukrom uvaríme na hustú kašu v mlieku.
2.
Formu na srnčí chrbát opláchneme studenou vodou a ryžovú kašu rovnomerne v nej rozložíme.
4.
mlieko polotučné 1,5% 1000 mililitrov • voda 300 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 160 gramov
Z mlieka, vody, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.
5.
Horúci puding nanesieme na ovocie, uhladíme a hotový zákusok necháme úplne vychladnúť.
7. Tip
Poradie krokov 4 a 2 je vhodnejšie vymeniť. Puding dáme na spodok srnčieho chrbáta a ryžu ako poslednú vrstvu. Takto bude mať zákusok po vyklopení lepšiu stabilitu.
Dobrú chuť!