Ovocná ryža s pudingom

Zákusok vhodný na nedeľu ale aj raňajky v bežnom týždni. Zvlášť osloví deti.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,ryža guľatozrnná,kompót mandarínkový,puding vanilkový - prášok,Zákusky,Bezlepkové
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 20 73 | gramov kcal | |
kompót mandarínkový | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 2000 960 | mililitrov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 160 568 | gramov kcal | |
ryža guľatozrnná | 250 863 | gramov kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 1000 mililitrov • ryža guľatozrnná 250 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • cukor vanilkový 20 gramov
Ryžu s vanilkovým a kryštálovým cukrom uvaríme na hustú kašu v mlieku.

2.
Formu na srnčí chrbát opláchneme studenou vodou a ryžovú kašu rovnomerne v nej rozložíme.


4.
mlieko polotučné 1,5% 1000 mililitrov • voda 300 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 160 gramov
Z mlieka, vody, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.

5.
Horúci puding nanesieme na ovocie, uhladíme a hotový zákusok necháme úplne vychladnúť.


7. Tip
Poradie krokov 4 a 2 je vhodnejšie vymeniť. Puding dáme na spodok srnčieho chrbáta a ryžu ako poslednú vrstvu. Takto bude mať zákusok po vyklopení lepšiu stabilitu.
Dobrú chuť!