Ossobuco - dusené teľacie lýtko
Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.
recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,Teľacie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Teľacie mäso
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 1 | kus | |
cibuľa | 60 | gramov | |
korenie provensálske | 1 | polievková lyžica | |
mrkva | 80 | gramov | |
olej olivový | 6 | polievkových lyžíc | |
paradajkový pretlak | 1 | deciliter | |
petržlen | 60 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
teľacie lýtko - móčing | 500 | gramov | |
víno biele suché | 1 | deciliter | |
vývar zeleninový | 300 | mililitrov | |
zeler | 80 | gramov |
Recept
1.
teľacie lýtko - móčing 500 gramov • olej olivový 6 polievkových lyžíc
Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme mäso z oboch strán.
2.
Mäso odložíme do zapekacej misy.
3.
cibuľa 60 gramov • mrkva 80 gramov • zeler 80 gramov • petržlen 60 gramov
Do panvice s olejovým výpekom z mäsa dáme nadrobno nakrájanú zeleninu a opekáme do mäkka.
4.
víno biele suché 1 deciliter • korenie provensálske 1 polievková lyžica • soľ ½ čajovej lyžičky • bobkový list 1 kus
Pridáme víno a korenie.
5.
paradajkový pretlak 1 deciliter • vývar zeleninový 300 mililitrov
Pridáme trochu paradajkového pretlaku a podlejeme vývarom.
6.
Obsah panvice prelejeme k mäsu.
7.
Pečieme prikryté 1 hodinu a 40 minút pri 180°C.
8.
Podávame so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!