Orechový vrkoč z kysnutého cesta

recept,fotorecept,múka polohrubá,droždie čerstvé,mandle sladké jadrá,orechy vlašské,hrozienka,škorica mletá,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 160 644 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 21 22 | gramov kcal | |
hrozienka | 100 284 | gramov kcal | |
mandle sladké jadrá | 40 232 | gramov kcal | |
maslo | 120 881 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 500 1780 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 40 270 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
múka polohrubá 500 gramov • droždie čerstvé 21 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • maslo 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ
Z múky, droždia, vlažného mlieka, cukru, masla, vajec a štipky soli vypracujeme cesto.

2.
Prikryjeme ho utierkou a necháme cca 30 minút vykysnúť na teplom mieste.

3.
mandle sladké jadrá 40 gramov • orechy vlašské 40 gramov
Počas kysnutia cesta si pripravíme orechovú zmes. Ak nemáme šúpané mandle, jednoducho ich ponoríme do horúcej vody, ľahšie sa nám budú šúpať. Mandle s vlašskými orechmi rozsekáme na drobnejšie kúsky.

4.
cukor kryštálový 80 gramov • hrozienka 100 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
V menšej miske zmiešame cukor, nasekané orechy, hrozienka a škoricu.

5.
maslo 20 gramov • múka hladká
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Z každej časti vyvaľkáme na pomúčenej doske obdĺžnik, ktorý potrieme rozpusteným maslom a naplníme orechovou plnkou.

6.
Každý kúsok zvinieme a spolu zapletieme do vrkoča.

7.
Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Dobrú chuť!