Orechovo oškvarkové pagáčiky

Týchto jemných a voňavých pagáčov s chrumkavými kúskami orieškov možno bude aj málo. Porozmýšľajte rovno nad dvojitou dávkou, ak čakáte hostí :)
recept,fotorecept,oškvarky,orechy pekanové,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kuchtil
Počet porcií
50
Hmotnosť porcie
21 g
Energia porcie
80 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 40 41 | gramov kcal | |
masť bravčová | 35 314 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká 00 Extra | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
múka hladká 00 Extra | 350 1218 | gramov kcal | |
orechy pekanové | 150 1041 | gramov kcal | |
oškvarky | 150 1112 | gramov kcal | |
semienka sezamové | 1 29 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Kvások
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • múka hladká 00 Extra 1 polievková lyžica • droždie čerstvé 40 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozmiešame múku a droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások.



4.
múka hladká 00 Extra 350 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • masť bravčová 35 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
V osiatej múke si rozmiešame soľ a masť. Pridáme teplé mlieko, kvások a vyhnetieme hutné takmer nelepivé cesto.

5.
Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske.

6.
Posypeme ho rovnomerne nasekanými oškvarkami a orechami.

7.
Okraje preložíme rovnomerne z oboch strán a potom ešte po dĺžke cez seba.

8.
Cesto rozvaľkáme a znovu poprekladáme.

9.
Posledný krát ho rozvaľkáme približne na hrúbku jedného centimetra.

10.
Vykrajujeme koleska o priemere približne 4-5 centimetrov a ukladáme na plech, alebo dva.

11.
vajce slepačie 1 kus • semienka sezamové 1 čajová lyžička
Každý potrieme zvrchu rozšľahaným vajcom, posypeme sezamovými semienkami a necháme na teplom mieste 20 minút nakysnúť.

12.
Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.

13.
Ak sa vám nezmestili na jeden plech, tak pomocou teplého vzduchu môžete upiecť obe várky naraz v trúbe nad sebou.

Dobrú chuť!