Orechové štangle
Obľúbená vianočná pochúťka pre malých i veľkých.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,cukor práškový,cukor práškový,vaječný bielok,Suché pečivo,Vianočné recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | - | ||
cukor práškový | 460 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 210 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný bielok | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta
orechy vlašské mleté 210 gramov • cukor práškový 210 gramov • citrónová kôra • vajce slepačie 1 kus
Zmiešame ingrediencie a vypracujeme cesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na pocukrenom vále.
3. Príprava polevy
vaječný bielok 2 kusy • cukor práškový 250 gramov
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a premiešame. Polevu rozotrieme po ceste a necháme zaschnúť.
4.
Pokrájame na štangle, nožom namáčaným vo vode poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo potretý maslom. Pečieme asi 20 minút pri teplote 160°C. Po úplnom vychladnutí na plechu uložíme do krabice, do ktorej pridáme kúsok jablka, aby štangličky jemne zmäkli.
Dobrú chuť!