Orechové srdce
Nielen Valentínska torta plná orechov.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty,Valentínske
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 20 | gramov | |
cukor práškový | 180 | gramov | |
hrozienka v čokoláde | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 1.5 | čajovej lyžičky | |
maslo | 180 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
orechy vlašské mleté | 180 | gramov | |
rum tmavý | 25 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 7 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 20 | mililitrov | |
čokoláda | 25 | gramov | |
čokoláda | - | ||
škrob kukuričný | 40 | gramov |
Recept
1.
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 100 gramov • voda 20 mililitrov • orechy vlašské mleté 50 gramov
Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou. Vmiešame orechy.
2.
múka polohrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky • vaječný bielok 6 kusov
Múku zmiešame s kypriacim práškom, z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
3.
Múku a sneh z bielkov striedavo primiešame k žĺtkom.
5.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
6.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový 20 gramov • škrob kukuričný 40 gramov
Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
11.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • stužovač šľahačky 7 gramov
Nakoniec do krému zamiešame vyšľahanú smotanu so stužovačom.
12.
Upečený korpus priečne prekrojíme na polovicu. Vrchnú časť odoberieme a na spodnú natrieme asi 2/3 krému. Na krém položíme vrchnú časť.
13.
Celé srdce potrieme zvyšným krémom (aj po bokoch).
15.
čokoláda • hrozienka v čokoláde
Rozpustíme čokoládu a tortu ozdobíme. Do čokolády v hrnčeku môžeme vmiešať hrozienka v čokoláde a tiež ich použiť na ozdobenie.
Dobrú chuť!