Orechové rezy Charašo
Jednoduchý zákusok, plný orechov a čokolády, na spôsob tradičnej ruskej kuchyne. Je skutočne очень хорошо (očeň charašo) - veľmi dobrý.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,čokoláda 85%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | ½ | kusu | |
cukor práškový | 380 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 175 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 90 | gramov | |
tuk stužený - margarín | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 3 | polievkové lyžice | |
čokoláda 85% | 100 | gramov |
Recept
4.
múka polohrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 polievková lyžica
... a múku s práškom do pečiva.
5.
Všetko spolu dobre premiešame.
6.
Polovicu cesta vylejeme na menší plech (35x35cm).
7.
čokoláda 85% 100 gramov
Na cesto nastrúhame čokoládu. V našom recepte sme čokoládu len jednoducho nalámali, vďaka tomu bol zákusok príjemne chrumkavý pri konzumácii.
8.
Na čokoládu nalejeme druhú polovicu cesta.
9.
Upečieme v predhriatej rúre (cca 25 minút). Či je zákusok upečený vyskúšame pomocou špajdle. Tú do koláča zapichneme a po vybratí musí jej koniec ostať suchý, nelepivý. Zákusok necháme dobre vychladnúť.
10. Citrónová ľadová poleva
cukor práškový 180 gramov • voda 3 polievkové lyžice • tuk stužený - margarín 1 čajová lyžička • citrón ½ kusu
Do misky navážime preosiaty cukor. Pridáme teplú vodu a roztopený tuk. Vmiešame citrónovú šťavu. Miešame, kým poleva nie je hladká a tuhá.
11.
Polevou polejeme zákusok a necháme v chlade dotuhnúť.
Dobrú chuť!