Orechové medovníky s rumovou polevou
Sladké medovníčky s jemnou chuťou rumu.
recept,fotorecept,med,rum tmavý,Suché pečivo,Bezlaktózové,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 230 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie perníkové | 1 | čajová lyžička | |
med | 1 | polievková lyžica | |
múka hladká | 325 | gramov | |
múka hladká | - | ||
orechy vlašské mleté | 50 | gramov | |
rum tmavý | 3 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 1 | polievková lyžica |
Recept
4.
múka hladká 325 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
...a múku zmiešanú so sódou bikarbónou.
5.
Vypracujeme cesto a necháme ho v chlade 2 hodiny odpočívať.
7.
Vykrajovacie formičky stredné - rôzne tvary
Vykrajujeme rôzne tvary.
8.
Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
9.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
10.
cukor práškový 130 gramov • voda 1 polievková lyžica • rum tmavý 3 polievkové lyžice
Do misky nasypeme cukor, prilejeme horúcu vodu a rum.
11.
Vymiešame.
12.
Horúce medovníky potrieme polevou...
13.
...a necháme zaschnúť.
Dobrú chuť!