Orechové maslové tortičky-dordoletky

Trojvrstvové, krehké a chuťovo úžasné koláčiky. Vhodné na každú slávnostnú príležitosť, zvlášť na vianočný stôl.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,rum tmavý,čokoláda,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
cukor práškový | 75 291 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 20 62 | gramov kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
maslo | 200 ?? | kcal | |
múka hladká | 175 608 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
orechy vlašské | 0 ?? | kcal | |
orechy vlašské mleté | 75 506 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 0 ?? | kcal | |
rum tmavý | 0 ?? | kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
múka hladká 175 gramov • cukor práškový 75 gramov • maslo 125 gramov • orechy vlašské mleté 75 gramov • kakao - prášok 20 gramov
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, orechy a kakao.

2.
Vypracujeme cesto.

3.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najmenej 4 hodiny stuhnúť v chlade.

4.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Vykrajujeme tenké kolieska o priemere 4 cm. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

5.
Pečieme 7 min. pri teplote 180°C.

6.
vaječný žĺtok 2 kusy • cukor kryštálový 60 gramov
Kolieska necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Vaječné žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom. Položíme do parného kúpeľa a miešame do zhustnutia.


8.
Tortičky skladáme z troch upečených korpusov. Na prvý natrieme asi 2-3 mm krému.


10.
Opäť potrieme krémom a položíme tretí korpus.

11.
Tortičku po celom obvode natrieme jemne krémom...


13.
Niektoré tortičky môžeme potrieť krémom aj zvrchu a opäť obaliť v orechoch. Tie, ktoré takto nespracujeme môžeme poliať rozpustenou čokoládou a ozdobiť orechom.

14.
Necháme dva-tri dni odležať a môžeme podávať. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!