Orechové maslové tortičky-dordoletky
Trojvrstvové, krehké a chuťovo úžasné koláčiky. Vhodné na každú slávnostnú príležitosť, zvlášť na vianočný stôl.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,rum tmavý,čokoláda,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
cukor práškový | 75 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
maslo | 200 | ||
múka hladká | 175 | gramov | |
múka hladká | - | ||
orechy vlašské | - | ||
orechy vlašské mleté | 75 | gramov | |
orechy vlašské mleté | - | ||
rum tmavý | - | ||
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
čokoláda | - |
Recept
1.
múka hladká 175 gramov • cukor práškový 75 gramov • maslo 125 gramov • orechy vlašské mleté 75 gramov • kakao - prášok 20 gramov
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, orechy a kakao.
2.
Vypracujeme cesto.
3.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najmenej 4 hodiny stuhnúť v chlade.
4.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Vykrajujeme tenké kolieska o priemere 4 cm. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
5.
Pečieme 7 min. pri teplote 180°C.
6.
vaječný žĺtok 2 kusy • cukor kryštálový 60 gramov
Kolieska necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Vaječné žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom. Položíme do parného kúpeľa a miešame do zhustnutia.
8.
Tortičky skladáme z troch upečených korpusov. Na prvý natrieme asi 2-3 mm krému.
10.
Opäť potrieme krémom a položíme tretí korpus.
11.
Tortičku po celom obvode natrieme jemne krémom...
13.
Niektoré tortičky môžeme potrieť krémom aj zvrchu a opäť obaliť v orechoch. Tie, ktoré takto nespracujeme môžeme poliať rozpustenou čokoládou a ozdobiť orechom.
14.
Necháme dva-tri dni odležať a môžeme podávať. Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!