Orechové kolieska s čokoládovým krémom
Sladká vianočná chuťovečka :) - striekané orechové mini kolieska plnené maslovým čokoládovým krémom.
recept,fotorecept,cukor práškový,cukor práškový,orechy vlašské mleté,čokoláda na varenie 55%,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | - | ||
cukor práškový | 170 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - strieborno-zlatý mix | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 25 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 125 | gramov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 50 | gramov | |
čokoláda | - | ||
čokoláda na varenie 55% | 40 | gramov |
Recept
1.
vaječný bielok 50 gramov • soľ • citrónová šťava
Z vaječných bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy...
4.
Cestom naplníme cukrárenské vrecúško s vloženou širšou špičkou.
5.
Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame 36 malých kopčekov v primeranej vzdialenosti od seba. Cesto sa ľahko roztečie na malé kolieska.
6.
Kolieska pečieme-sušíme pri teplote asi 150-160°C 20 minút. Upečené necháme vychladnúť, až potom skladáme z plechu (z papiera ich uvoľníme nožíkom).
7.
maslo 100 gramov • cukor práškový 20 gramov • čokoláda na varenie 55% 40 gramov
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo vymiešame s cukrom, primiešame rozpustenú, nie horúcu, čokoládu.
8.
Na polovicu koliesok rozdelíme čokoládový krém. Prikryjeme druhou polovicou koliesok.
9.
čokoláda • cukrárenské zdobenie - strieborno-zlatý mix
Ozdobíme rozpustenou čokoládou a vianočným zdobením.
Dobrú chuť!