Orechové judáše

Obľúbené veľkonočné pečivo - ponúkame recept s orechmi.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,múka polohrubá,maslo,orechy vlašské,Koláče,Veľkonočné
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor kryštálový | 0 ?? | kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 15 16 | gramov kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 60 405 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka polohrubá 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 15 gramov • múka polohrubá 300 gramov • cukor práškový 80 gramov • maslo 80 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ • orechy vlašské 60 gramov
Do vlažného mlieka nasypeme lyžičku cukru, múky a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme roztopené maslo, vajce, štipku soli a 40 g z najemno nasekaných orechov.

2.
Prilejeme kvások a vymiesime cesto.

3.
Zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

4.
Z cesta vytvoríme 10 kusov rovnakých guľôčok. Z každej ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.

5.
vajce slepačie 1 kus
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných odstupoch. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.


7.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!