Opekané cibuľové zemiaky
Recept na veľmi chutné a sýte opekané zemiaky s cibuľou.
recept,fotorecept,zemiaky,cibuľa,Zemiakové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie rasca drvená | - | ||
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
2.
soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky varíme v osolenej vode približne 10 minút od zovretia. Precedíme ich a necháme odkvapkať.
3.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu nakrájame na polkruhové prúžky a dáme na panvicu s olejom pomaly restovať.
4.
Keď cibuľa začne strácať mliečne bielu farbu, pridáme zemiaky a prikryté ďalej opekáme.
5.
soľ • korenie rasca drvená • korenie biele mleté
Priebežne premiešame a opekáme kým nezískajú zemiaky želanú farbu. Ochutíme soľou, drvenou rascou a bielym korením.
Dobrú chuť!