Olivové crostini
talianska chuťovka
recept,fotorecept,olivy zelené,bageta,Slané chuťovky,Talianska kuchyňa,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bageta | 2 | kusy | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
chilli paprička sušená | 1 | kus | |
fileta sardelová | 2 | kusy | |
kapary | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej olivový | - | ||
olivy zelené | 175 | gramov | |
soľ | - |
Recept
1.
cesnak 4 strúčiky • chilli paprička sušená 1 kus • fileta sardelová 2 kusy
Cesnak ošúpeme a zmixujeme ho s nakrájanými sardelovými filetami. Pridáme na drobno nakrájanú sušenú čili papričku.
2.
olivy zelené 175 gramov • kapary 1 polievková lyžica • olej olivový
Olivy a kapary necháme odkvapkať. Pridáme do mixéra a všetko spolu najemno zmixujeme. Pridáme toľko oleja, aby vznikla konzistentná masa.
4.
bageta 2 kusy
Bagetu pokrájame na plátky, opečieme z oboch strán na oleji dochrumkava. Potrieme olivovou pastou a podávame.
Dobrú chuť!