Oblíž prst
Úžasný zákusok ktorý zmizne z plechu za pár sekúnd. Poteší nielen návštevu ktorú čakáte, kolegov v práci ale hlavne mlsné jazýčky nás všetkých. Len pozor na prsty!
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,puding vanilkový - prášok,lekvár ríbezľový,čokoláda,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
cukor práškový | 350 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
kakao - prášok | 4 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
lekvár ríbezľový | 150 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 750 | mililitrov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 80 | gramov | |
vaječný bielok | 10 | kusov | |
vaječný žĺtok | 10 | kusov | |
voda | 5 | polievkových lyžíc | |
čokoláda | 30 | gramov |
Recept
2. Vyšľaháme sneh
vaječný bielok 5 kusov • cukor práškový 50 gramov
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor.
3. Príprava cesta
múka polohrubá 150 gramov • kakao - prášok 4 polievkové lyžice • voda 5 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
Do misky vlejeme vymiešané žĺtka, pomaly pridáme múku, vodu, kakao, prášok do pečiva a nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme na 180°C cca. 20 minút
4. Príprava plnky
mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov • puding vanilkový - prášok 80 gramov • vaječný žĺtok 5 kusov
Plnku si pripravíme uvarením pudingu do ktorého počas varenia pridáme žĺtka. Jemne puding počas varenia miešame aby sa nám nevytvorili hrudky.
5. Vyšľaháme maslo s cukrom
maslo 250 gramov • cukor vanilkový 20 gramov • cukor práškový 200 gramov
Do uvareného a vychladeného pudingu pridáme maslo vyšľahané s cukrom.
6.
Pudingovú plnku poriadne premiešame tak, aby hmota bola jemná bez hrudiek.
7. Snehová pokrývka
cukor kryštálový 200 gramov • vaječný bielok 5 kusov
Vrch zákusku tvorí nad parou vyšľahaný sneh z vaječných bielkov s cukrom.
8.
lekvár ríbezľový 150 gramov • čokoláda 30 gramov
Keď máme pripravené všetky vrstvy zákusku, môžeme začať zákusok vrstviť. Korpus potrieme kyslastejším lekvárom, plnkou a na záver pokryjeme snehom. Na snehovú vrstvu nastrúhame čokoládu, schladíme a podávame.
Dobrú chuť!