Nepečený tvarohovo-broskyňový dezert

Veľmi chutná, jednoduchá maškrtka z obľúbených pšeničných kakaových keksov.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,broskyne kompótované,sušienky kakaové,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
177 g
Energia porcie
354 kcal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | 820 517 | gramov kcal | |
cukor trstinový | 50 198 | gramov kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 37 132 | gramov kcal | |
rum tmavý | 20 48 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | gramov kcal | |
sušienky kakaové | 360 1692 | gramov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 250 298 | gramov kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor trstinový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.




5.
...a vmiešame ju do krému.

6.
Časť krému odoberieme a odložíme na záverečné zdobenie.

7.
broskyne kompótované 820 gramov • rum tmavý 20 mililitrov
Z broskyňového kompótu zlejeme nálev. Asi polovicu z neho (150ml) zmiešame s rumom.

8.
Broskyne pokrájame na plátky.

9.
sušienky kakaové 360 gramov
Jednu tretinu pripravených pšeničných kakaových sušienok ľahko namočíme do kompótovej šťavy s rumom a poukladáme na plech do tvaru obdĺžnika.

10.
Na každú sušienku položíme dva plátky broskýň.

11.
Navrstvíme polovicu krému.

12.
Opäť kladieme namáčané keksy, na ne broskyne a druhú polovicu krému.

13.
Položíme poslednú tretinu namočených sušienok. Ozdobíme ich krémom...

14.
...a plátkami broskýň. Necháme niekoľko hodín, najlepšie cez noc, tuhnúť v chlade. Potom pokrájame podľa tvaru sušienok a môžeme podávať.

Dobrú chuť!