Nepečený tvarohovo-broskyňový dezert
Veľmi chutná, jednoduchá maškrtka z obľúbených pšeničných kakaových keksov.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,broskyne kompótované,sušienky kakaové,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | 820 | gramov | |
cukor trstinový | 50 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov | |
rum tmavý | 20 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | gramov | |
sušienky kakaové | 360 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor trstinový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.
5.
...a vmiešame ju do krému.
6.
Časť krému odoberieme a odložíme na záverečné zdobenie.
7.
broskyne kompótované 820 gramov • rum tmavý 20 mililitrov
Z broskyňového kompótu zlejeme nálev. Asi polovicu z neho (150ml) zmiešame s rumom.
8.
Broskyne pokrájame na plátky.
9.
sušienky kakaové 360 gramov
Jednu tretinu pripravených pšeničných kakaových sušienok ľahko namočíme do kompótovej šťavy s rumom a poukladáme na plech do tvaru obdĺžnika.
10.
Na každú sušienku položíme dva plátky broskýň.
11.
Navrstvíme polovicu krému.
12.
Opäť kladieme namáčané keksy, na ne broskyne a druhú polovicu krému.
13.
Položíme poslednú tretinu namočených sušienok. Ozdobíme ich krémom...
14.
...a plátkami broskýň. Necháme niekoľko hodín, najlepšie cez noc, tuhnúť v chlade. Potom pokrájame podľa tvaru sušienok a môžeme podávať.
Dobrú chuť!