Nepečená kocka
Jednoduchá torta z pšeničných detských keksov s bohatou plnkou rozmanitých chutí.
recept,fotorecept,ananás sterilizovaný,keks pšeničný kakao,keks pšeničný,lekvár ríbezľový,Torty,Nepečené
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
ananás sterilizovaný | 560 | gramov | |
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
džús ananásový | 150 | mililitrov | |
kandizované ovocie mix | 140 | gramov | |
keks pšeničný | 200 | gramov | |
keks pšeničný kakao | 200 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
káva čierna instantná | 3 | čajové lyžičky | |
lekvár ríbezľový | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 80 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
voda | 150 | mililitrov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
ananás sterilizovaný 560 gramov • cukor kryštálový 120 gramov
Ananás (bez sirupu, čistá váha 340 g) rozmixujeme, nalejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu.
2.
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • puding vanilkový - prášok 80 gramov
Prilejeme mlieko v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok.
3.
škorica mletá 1 čajová lyžička
Uvaríme hustý puding, zamiešame do neho škoricu a necháme čiastočne vychladnúť.
5.
orechy vlašské mleté 100 gramov • kandizované ovocie mix 140 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
... mleté orechy, kandinzované ovocie a rum.
6.
voda 150 mililitrov • káva čierna instantná 3 čajové lyžičky • keks pšeničný kakao 200 gramov
Z vody a kávy uvaríme kávu, necháme vychladnúť. Na podnos kladieme tmavé keksy namočené v káve.
7.
keks pšeničný 200 gramov • džús ananásový 150 mililitrov
Keksy natrieme tretinou krému. Na krém ukladáme bledé keksy máčané v džúse.
8.
Natrieme druhú tretinu krému a opäť uložíme tmavé keksy namočené v káve. Tie potrieme poslednou tretinou krému a poukladáme na vrch bledé keksy namočené v džúse. Poslednú vrstvu keksov potrieme ríbezľovým džemom.
9.
Povrch posypeme strúhaným kokosom a opačným koncom varechy zvýrazníme jednotlivé kocky - porcie. Necháme v chlade stuhnúť.
10.
Pred podávaním kocku nakrájame na jednotlivé porcie.
Dobrú chuť!