Nákyp z cestovín rigate s hubami
Cestovinový nákyp s hubami a syrom, zapečený v rúre.
recept,fotorecept,cestoviny - Penne Rigate,šampiňóny,Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | - | ||
cestoviny - Penne Rigate | 150 | gramov | |
cibuľa | 80 | gramov | |
kapary | 2 | polievkové lyžice | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie chilli | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
smotana sladká na varenie | 150 | mililitrov | |
soľ | - | ||
syr Mozzarella | 150 | gramov | |
syr tvrdý | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zázvor mletý | - | ||
šampiňóny | 400 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Penne Rigate 150 gramov • šampiňóny 400 gramov • cibuľa 80 gramov • soľ • korenie biele mleté • korenie chilli • zázvor mletý • syr tvrdý 200 gramov • syr Mozzarella 150 gramov • kapary 2 polievkové lyžice • vajce slepačie 2 kusy • smotana sladká na varenie 150 mililitrov
V hrnci s vriacou vodou varíme cestoviny takmer do mäkka (15 minút). Huby očistíme, nakrájame ich na plátky, uparíme ich v parnom hrnci, prípadne podusíme na panvici. Cestoviny zmiešame s hubami a nadrobno nakrájanou cibuľkou, osolíme, pridáme biele korenie, štipku chilli korenia a mletého zázvoru. Syry nakrájame na malé kocky a zmiešame s kaparami, vajíčkami a smotanou. Všetko pridáme k cestovinám.
2.
Pripravenú zmes vylejeme do olejom potreného pekáča. Rúru rozohrejeme na 180°C a nákyp pečieme asi 40 minút.
Dobrú chuť!