Nakladané syry s Gyros koreninami
Syry vynikajúcej chuti vďaka koreniacej zmesi Gyros sú vhodné ako predjedlo, chuťovka, ale aj na zjedenie len tak na raňajky. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
recept,fotorecept,syr Camembert,syr Niva,syr Gouda,syr Ementál,cibuľa,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
paprika červená mletá | 2.25 | čajovej lyžičky | |
syr Camembert | 125 | gramov | |
syr Ementál | 150 | gramov | |
syr Gouda | 200 | gramov | |
syr Niva | 120 | gramov |
Recept
1.
syr Camembert 125 gramov • syr Niva 120 gramov • syr Gouda 200 gramov • syr Ementál 150 gramov
Rôzne druhy syrov si nakrájame na menšie kocky a trojuholníky.
2.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • cesnak sušený ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Syry na pracovnej doske premiešame spolu s korením.
4.
Do hlbokej misy začneme ukladať striedavo vrstvu rozobratej cibule a vrstvu syrov. Postup opakujeme až kým sa nám minú všetky ingrediencie.
5.
olej olivový • olej slnečnicový • cesnak sušený ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ¼ čajovej lyžičky
Naložené syry zalejeme zarovno olejmi v pomere 1:1, povrch posypeme opäť korením, uložíme na niekoľko dní do chladničky. Asi po 4 - 5 dňoch ho môžeme konzumovať.
Dobrú chuť!