Musaka
Recept na prípravu výbornej musaky.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,zemiaky,baklažán,syr tvrdý,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 500 | gramov | |
bravčové mleté mäso | 750 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie na musaku | 2 | čajové lyžičky | |
olej olivový | 0 | ||
paprika červená mletá | 3 | čajové lyžičky | |
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 0 | ||
syr tvrdý | 150 | gramov | |
zemiaky | 1 | kilogram |
Recept
1.
olej olivový • cibuľa 150 gramov • bravčové mleté mäso 750 gramov • korenie na musaku 2 čajové lyžičky • soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 3 čajové lyžičky
Na hlbšiu panvicu nalejeme primerané množstvo oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju. Potom pridáme mleté mäso, koreniny a soľ, premiešame a 5 minút podusíme.
2.
paradajkový pretlak 500 gramov
Prilejeme paradajkový pretlak. Všetko dobre zmiešame a opäť 5 minút dusíme.
3.
zemiaky 1 kilogram • baklažán 500 gramov • olej olivový • soľ
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Baklažán, nešúpeme, umyjeme a tiež nakrájame na kolieska. Do hlbšieho pekáča, poliateho olejom, vložíme polovicu z nakrájaných zemiakov, na ne poukladáme vrstvu z polovice nakrájaného baklažánu, jemne osolíme.
4.
Pridáme mäsovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
5.
Na mäso rozložíme druhú polovicu baklažánu a na neho druhú polovicu zemiakov, poľa potreby vrstvy znovu jemne osolíme. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť na 60-80 minút.
6.
syr tvrdý 150 gramov
Pekáč odokryjeme, musaku posypeme strúhaným syrom, alebo syrom pokrájaným na tenké plátky a necháme všetko spolu ešte 20 minút zapiecť.
7.
Pri pečení odporúčame pod pekáč podložiť plech pre prípadné vytekanie prebytočnej vody, ktorú má v sebe baklažán a zemiaky. Po upečení necháme musaku primerane vychladiť, pokrájame na porcie a podávame.
Dobrú chuť!