Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom

Prílohový, chuťovo jemne horký šalát. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,mrkva,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Indická kuchyňa
Kategórie
Zeleninové šaláty › Indická kuchyňa › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) › Sezóna - Mrkva ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa červená | 50 20 | gramov kcal | |
cukor trstinový | 3 60 | čajové lyžičky kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 250 175 | gramov kcal | |
kapusta hlávková biela | 500 145 | gramov kcal | |
korenie koriander mletý | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 300 135 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 500 gramov • mrkva 300 gramov • cibuľa červená 50 gramov
Kapustu umyjeme a pokrájame na kúsky tak, aby sme ju mohli strúhať v kuchynskom robote. Očistíme mrkvu a cibuľu.

2.
soľ 1 čajová lyžička
Kapustu postrúhame a osolíme. Necháme 15 minút postáť, potom vyžmýkame prebytočnú vodu.

3.
Postrúhame mrkvu a cibuľu. Pridáme ku kapuste.

4.
cukor trstinový 3 čajové lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov
V jogurte rozmiešame cukor a koreniny. Pridáme k zelenine...

5.
...a premiešame.

Dobrú chuť!