Mrkvová ostro-kyslá polievka
recept,fotorecept,mrkva,tofu údené,Zeleninové polievky,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Čínska kuchyňa
Kategórie
Zeleninové polievky › Čínska kuchyňa › Bezlepkové › Bezlaktózové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Mrkva ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón hovädzí | 20 | gramov | |
chilli paprička sušená | - | ||
huby sušené čínska zmes | 10 | gramov | |
mrkva | 250 | gramov | |
ocot | 4 | polievkové lyžice | |
tofu údené | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 1 | liter | |
voda | 1 | deciliter | |
škrob zemiakový | 3 | čajové lyžičky |
Recept
1.
voda 1 liter • bujón hovädzí 20 gramov • huby sušené čínska zmes 10 gramov • mrkva 250 gramov • chilli paprička sušená
Do hrnca dáme varit vodu, bujóny (alebo vývar) a hríby. Pridáme mrkvu nakrájanú na menšie kúsky alebo tenké kolieska. Chilli papričku nakrájame na drobno a pridáme do varenia.
2.
tofu údené 150 gramov • ocot 4 polievkové lyžice
Po cca 15 min. varenia, keď mrkva zmäkne, pridáme údené tofu a ocot podľa chuti.
3.
škrob zemiakový 3 čajové lyžičky • voda 1 deciliter • vajce slepačie 1 kus
Škrob rozmiešame v miske s malým množstvom vody a vmiešame do hrnca k polievke. Na koniec za pomalého miešania vlejeme rozmixované vajce.
Dobrú chuť!