Morský čert s hráškovým pyré
Recept na pikantnú a chutnú prípravu morských rýb. Ako prílohu môžeme podať polentu - kukuričnú kašu.
recept,fotorecept,morský čert,hrášok mrazený,Hlavné jedlá z rýb,Parný hrniec,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
hrášok mrazený | 200 | gramov | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie rasca mletá | - | ||
koriander | - | ||
morský čert | 400 | gramov | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
paprička chili čerstvá | 1 | kus | |
smotana sladká na varenie | 100 | mililitrov | |
soľ | 0 |
Recept
1.
morský čert 400 gramov
Morského čerta umyjeme, osušíme papierovou utierkou a stiahneme z neho kožu. Nakrájame ho na cca 1,5 cm hrubé plátky.
2.
paprička chili čerstvá 1 kus • korenie rasca mletá • koriander • olej olivový 1 polievková lyžica
Chilli papričku umyjeme, odstránime semiačka a pokrájame ju nadrobno. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Chilli papričku zmiešame s cesnakom, primiešame štipku rasce a koriandra, pridáme olej. Všetko dôkladne premiešame.
3.
Vzniknutou zmesou natierame jemne osolené rybie filety a vložíme ich do spodnej nádoby parného hrnca.
4.
hrášok mrazený 200 gramov
Do druhej nádoby parného hrnca vysypeme premytý mrazený hrášok. Paríme spolu 20 minút, rybu s nádobou odoberieme a hrášok môžeme ešte 10 minút, podľa potreby, dopariť ak je ešte tvrdý.
5.
smotana sladká na varenie 100 mililitrov • soľ • korenie biele mleté
Uparený hrášok vysypeme do hlbšej misky, pridáme smotanu a zmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti môžme dosoliť či dokoreniť.
Dobrú chuť!