Morčacie stehná na cibuli
Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.
recept,fotorecept,morčacie stehno celé,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
morčacie stehno celé | 4 | kusy | |
paprika červená mletá | - | ||
slanina prerastená | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
voda | 400 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • slanina prerastená 100 gramov • morčacie stehno celé 4 kusy • soľ • paprika červená mletá
Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na hrubšie prúžky. Morčacie dolné stehná umyjeme, nasolíme, potrieme mletou červenou paprikou a ostrým nožom vytvoríme do nich hlboké zárezy. Do zárezov natlačíme prúžky slaniny.
2.
voda 400 mililitrov
Stehná vložíme do pekáča a bohato posypeme cibuľou. Stehnami trochu pohneme, aby sa časť cibule dostala aj pod ne. Podlejeme vodou.
3.
Pečieme zakryté na strednom stupni vo vyhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Mäso musí byť úplne mäkké a ľahko musí ísť od kosti.
4.
Upečené mäso oddelíme od kosti a servírujeme.
Dobrú chuť!