Morčacie špízy v alobale
Špízy sú jednoduchým a obľúbeným spôsobom prípravy jedla na grilovačke. Rovnako jednoduchá je ich príprava v rúre. Prípravou v alobale, či už na grile, alebo v rúre, sú oveľa viac šťavnatejšie.
recept,fotorecept,morčacie prsia,paprika farebná,cibuľa,šampiňóny,Morčacie mäso,Recepty na gril,Bezlepkové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiaky opekané na masle recept | - | ||
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
morčacie prsia | 300 | gramov | |
olej olivový | 60 | mililitrov | |
paprika farebná | 150 | gramov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
šampiňóny | 250 | gramov |
Recept
2.
korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Posypeme koreninami, premiešame,...
3.
olej olivový 60 mililitrov
...vložíme do misky, zalejeme olejom a opäť premiešame. Necháme dve hodiny marinovať (alebo aj dlhšie).
4.
paprika farebná 150 gramov • cibuľa 150 gramov
Cibuľu očistíme, nakrájame na štvrtiny a rozoberieme na lupienky. Papriku umyjeme, vyčistíme a pokrájame na väčšie kúsky.
6.
Mäso, cibuľu, papriku a šampiňóny napichujeme striedavo na špajdľu. Vždy po dva špízy položíme na dostatočne veľký alobal, pokvapkáme olejom v ktorom sa marinovali a zabalíme.
7.
Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.
8.
Zemiaky opekané na masle recept
Upečené rozbalíme a môžeme servírovať. Odporúčame podávať so zemiakmi, alebo chlebom.
Dobrú chuť!