Morčacie soté so zelerom a šampiňónmi

Niekto zeler obľubuje, niekto nie. V tejto skvelej kombinácii zachutí všetkým.
recept,fotorecept,morčacie prsia,zeler,Morčacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Morčacie mäso
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
209 g
Energia porcie
193 kcal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
morčacie prsia | 600 522 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 100 0 | mililitrov kcal | |
zeler | 250 125 | gramov kcal | |
šampiňóny | 150 24 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 1 19 | čajová lyžička kcal |
Recept

2.
cibuľa 80 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.


4.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
...a pridáme k cibuli. Osolíme a pridáme koreniny.

5.
Premiešame a chvíľu opekáme.

6.
Pridáme mäso...

7.
...podlejeme vodou zarovno ingrediencií. Dusíme 20 minút pod pokrievkou. Občas premiešame.

8.
šampiňóny 150 gramov
Do panvice pridáme očistené, umyté a pokrájané šampiňóny. 10 minút všetko spolu dusíme.

9.
škrob kukuričný 1 čajová lyžička • voda 100 mililitrov
Nakoniec jemne zahustíme kukuričným škrobom, alebo lyžičkou hladkej múky rozmiešanej v troche vody. Prevaríme. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť!