Morčacie prsia s broskyňou a mozzarellou
Obľúbené grilované morčacie rezne, zapečené so sladkou broskyňou a chutným syrom, v sladkej broskyňovo-vínovej omáčke. Podávame s ryžou preliatou omáčkou.
recept,fotorecept,morčacie prsia,broskyne kompótované,víno biele suché,syr Mozzarella,Morčacie mäso,Bezlepkové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | 400 | gramov | |
cukor kryštálový | 1.5 | čajovej lyžičky | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
morčacie prsia | 800 | gramov | |
olej olivový | 80 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Mozzarella | 250 | gramov | |
voda | 50 | mililitrov | |
víno biele suché | 100 | mililitrov |
Recept
2.
olej olivový 80 mililitrov • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
V olivovom oleji rozmiešame biele korenie a rezne z oboch strán v oleji namáčame.
3.
Rezne položíme na horúcu grilovaciu panvicu,...
4.
...zakryjeme a necháme 4 minúty (pokiaľ mäso zbelie) prehriať.
5.
Odokryjeme, rezne otočíme a 4 minúty grilujeme z druhej strany.
9.
voda 50 mililitrov • cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
...podlejeme vodou, ocukríme a osolíme. Zakryjeme a 5 minút dusíme.
11.
Do omáčky poukladáme ugrilované rezne,...
12.
...na rezne poukladáme kolieska broskýň...
13.
...a mozzarellu.
14.
Zakryjeme a necháme 5 minút prehriať, do rozpustenia mozzarelly.
Dobrú chuť!