Morčací paprikáš
Paprikáš z dusených morčacích pŕs na lahodnej sladkej smotane je vhodný k haluškám, ale aj k cestovinám či ryži. Je to klasické a efektné nenáročné jedlo.
recept,fotorecept,morčacie prsia,paprika červená mletá,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Morčacie mäso
Morčacie mäso
Kategórie
Morčacie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
morčacie prsia | 850 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
voda | 1 | liter |
Recept
2.
morčacie prsia 850 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • voda 1 liter
Morčacie mäso si nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Za občasného premiešania sa nám zatiahne do biela. Ochutíme mletým korením a červenou paprikou. Zalejeme vodou a varíme do mäkka cca 50 minút.
3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica • soľ ¾ čajovej lyžičky
Múku rozmiešame dohladka v smotane a za stáleho miešania to pomaly prilejeme k uvarenému mäsu. Privedieme k miernemu varu a odstavíme vypneme ohrev. Dochutíme soľou.
Dobrú chuť!