Mliečna fazuľová polievka
Chutná polievka z veľkej - maslovej bielej fazule.
recept,fotorecept,fazuľa veľká biela (maslová),zemiaky,mlieko plnotučné 3,5%,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cukor kryštálový | 20 | gramov | |
fazuľa veľká biela (maslová) | 300 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | ½ | litra | |
múka hladká | 50 | gramov | |
ocot | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
fazuľa veľká biela (maslová) 300 gramov • voda • voda 2 litre • soľ 1.5 čajovej lyžičky • bobkový list 2 kusy
Fazuľu nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a necháme niekoľko hodín (najlepšie cez noc) odstáť. Potom vodu zlejeme, prilejeme čerstvú, pridáme soľ a bobkový list a fazuľu takmer do mäkka uvaríme.
2.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, pridáme ich k fazuli a všetko spolu dovaríme do mäkka.
3.
mlieko plnotučné 3,5% ½ litra • múka hladká 50 gramov • cukor kryštálový 20 gramov • ocot 3 polievkové lyžice • soľ
Do polievky prilejeme zátrepku z múky a mlieka. Prevaríme, pokiaľ polievka jemne nezhustne. Podľa chuti ju jemne ochutíme cukrom, prevareným octom a podľa potreby dosolíme.
5.
Po rozpustení masla môžeme polievku podávať.
Dobrú chuť!