Miso polievka s tofu
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.
recept,fotorecept,Miso pasta,Strukovinové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové
Strukovinové polievky
Japonská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Awase Dashi recept | 1 | liter | |
Iriko Dashi recept | |||
Kombu Dashi recept | |||
Miso pasta | 2 | polievkové lyžice | |
morské riasy Wakame | 5 | čajových lyžičiek | |
tofu biele | 200 | gramov |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 liter • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
Základ pre polievku Miso je vývar - dashi. Môžete si vybrať z viacerých alternatív, vrátane vegánskych.
4.
Polievku privedieme k varu a odstavíme.
5.
morské riasy Wakame 5 čajových lyžičiek
Riasy nakrájame na malé kúsky. Sú dehydrované a v polievke výrazne zväčšia svoj objem.
6. Servírovanie Miso polievky
Do misky vložíme trochu sušených rias a zalejeme horúcou polievkou. Riasy behom pár minút do seba nasajú tekutinu a zmäknú.
Dobrú chuť!