RECEPTY

Melasový keks

Melasový keks

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chuťovo zaujímavý chrumkavý keks s vôňou Vianoc. Keks bude ešte chutnejší ak pospájame vždy dva kúsky obľúbeným džemom.

recept,fotorecept,trstinová melasa,cukor trstinový,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor trstinový80gramov
kakao - prášok40gramov
maslo200gramov
múka celozrnná150gramov
múka hladká50gramov
trstinová melasa80gramov
vaječný bielok2kusy
zázvor mletý½čajovej lyžičky
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

maslo 200 gramov  kakao - prášok 40 gramov  trstinová melasa 80 gramov  cukor trstinový 80 gramov  múka hladká 50 gramov  múka celozrnná 150 gramov  vaječný bielok 2 kusy  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  zázvor mletý ½ čajovej lyžičky

Obe múky zmiešame a nakrájame do nich maslo, pridáme vaječné bielky, melasu, cukor, kakao, škoricu a zázvor. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme 24 hodín odpočívať v chlade. Cesto prekrojíme na polovicu. Jednu vložíme späť do chladničky, druhú rozvaľkáme na asi 0,5 cm.

Obe múky zmiešame a nakrájame do nich maslo,...

2. 

Väčšou formičkou vykrojíme keksy...

Väčšou formičkou vykrojíme keksy......

3. 

...a menšou naznačíme vzor.

...a menšou naznačíme vzor....

4. 

Pomocou širšieho noža poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pomocou širšieho noža poukladáme na plech...

5. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C....

6. 

Z plechu odoberieme až po úplnom vychladnutí. Druhú časť cesta spracujeme po upečení prvej.

Z plechu odoberieme až po úplnom vychladnutí....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť