Medvedie labky
Tradičné vianočné pečivo.
recept,fotorecept,maslo,orechy vlašské mleté,kakao - prášok,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 90 | gramov | |
cukor vanilkový | 24 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | - |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 200 gramov • maslo 150 gramov • cukor práškový 90 gramov • orechy vlašské mleté 80 gramov • kakao - prášok 20 gramov • vajce slepačie 1 kus • cukor vanilkový 8 gramov • škorica mletá
Do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, vanilínový cukor, pomleté orechy, vajce, kakao a 2 štipky škorice. Rukami vymiesime cesto. Vymiesené cesto necháme v chlade stuhnúť.
2. Šúľok
Z cesta urobíme šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.
3. Vtláčame cesto
Kúsky cesta povtláčame do vymastených formičiek a upečieme. Pečieme 13 minút na 150 °C.
Dobrú chuť!