RECEPTY

Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci

Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Chutné domáce zemiakové guľky plnené mäsovou plnkou.

recept,fotorecept,zemiaky,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Parný hrniec,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka1čajová lyžička
bravčové mleté mäso400gramov
cibuľa90gramov
cibuľa5kusov
múka polohrubá280gramov
olej slnečnicový50mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ-
soľ1čajová lyžička
sójová omáčka2čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
zemiaky1000gramov

 

Recept

1. Príprava zemiakového cesta

zemiaky 1000 gramov  múka polohrubá 280 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ

1.Zemiakové cesto si môžeme pripraviť z polotovaru - zemiakové cesto v prášku, do ktorého pridáme vodu a po chvíli odstátia ho hneď spracovávame.
2. Pripraviť si ho môžeme aj klasicky z varených zemiakov v šupke. Zemiaky po uvarení a vychladnutí ošúpeme, nadrobno postrúhame, pridáme vajce, múku a soľ. Vypracujeme cesto.

1.Zemiakové cesto si môžeme pripraviť z...

2. Mäsová plnka

bravčové mleté mäso 400 gramov  cibuľa 90 gramov  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  sójová omáčka 2 čajové lyžičky  bazalka 1 čajová lyžička

Cibuľu najemno pokrájame. Mleté mäso zmiešame s cibuľou, sójovou omáčkou, soľou, mletou červenou paprikou a bazalkou. Dobre vymiešame.

Cibuľu najemno pokrájame. Mleté mäso zmiešame...

3. Plnenie knedličiek - guliek

Zemiakové cesto rozvaľkáme a pokrájame na kocky cca 8 x 8 cm. Do každej vložíme cca 1 plnšiu lyžičku mäsovej zmesi a tvarujeme guľky.

Zemiakové cesto rozvaľkáme a pokrájame na...

4. Parenie v parnom hrnci.

Nádoby parného hrnca si vymastíme na spodu a po bokoch maslom. Do každej nádoby vložíme primerané množstvo knedličiek. Z cesta, do ktorého nám nevyšla plnka vytvarujeme menšie knedličky, do ktorých môžeme pridať čerstvú, alebo sušenú pažítku. Paríme 30 minút.

Nádoby parného hrnca si vymastíme na spodu a po...

5. Opečenie cibuľky

cibuľa 5 kusov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Očistíme cibule, pokrájame, a na oleji osmažíme do hneda, ale tak aby cibuľa nezhorkla. Opečenou cibuľkou posypeme hotové knedličky, môžeme ich poliať aj kyslou smotanou, posypanou čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť