Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste
Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica),cesto lístkové,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 350 | gramov | |
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie rasca drvená | - | ||
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr tvrdý | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 1 | deciliter | |
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) | 350 | gramov |
Recept
1. Plnka do závinu
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • cibuľa 150 gramov • bravčové mleté mäso 350 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • voda 1 deciliter
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a vodu. Dusíme 15 minút pod pokrievkou.
2.
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov
Prisypeme mrazenú zeleninovú zmes a všetko spolu ďalších 5 minút podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Príprava závinov
cesto lístkové 500 gramov • vajce slepačie 3 kusy • syr tvrdý 100 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme , preložíme ho na plech tak, aby nám cez dlhšie okraje z každej strany prevísalo. Cesto v strede na plechu prekrojíme. Vajíčka rozšľaháme vidličkou v hrnčeku, pridáme ich do zmesi tak, aby sme si trochu z nich nechali na potretie pred pečením. Pridáme strúhaný syr a premiešame.
4.
Na cesto rovnomerne rozložíme zmes.
5.
vajce slepačie • korenie rasca drvená
Prevísajúce cesto preložíme cez rozloženú zmes, okraje dobre utlačíme. Potrieme zbytkom rozšľahaného vajíčka. Posypeme rascou, záviny na niekoľkých miestach prepichneme.
6.
Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom stupni 20 - 25 minút.
Dobrú chuť!