Mäsové guľky v diabolskej omáčke
Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,chilli sladká omáčka,chilli paprička sušená,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
bujón hovädzí | 1 | kus | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
chilli paprička sušená | 1 | kus | |
chilli sladká omáčka | 2 | polievkové lyžice | |
cibuľa | 1 | kus | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
oregano | 1 | čajová lyžička | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
pažítka | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 0.4 | litra | |
škrob zemiakový | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • cesnak 4 strúčiky • strúhanka 1 polievková lyžica • vajce slepačie 1 kus • pažítka
K mletému mäsu priáme soľ, všetky koreniny, pretlačený cesnak, vajce, strúhanku a nasekanú pažitku. Všetko spolu premiešame.TIP: Do zmesy môžme pridať, predvarenú ryžu podľa chuti.
2.
Z mäsovej zmesi tvarujeme malé guľky.
3.
Na panvicu dáme trošku oleja a guľky opekáme asi 10 minút. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.
4.
cibuľa 1 kus • paradajkový pretlak 500 gramov • voda 0.4 litra
Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a chvíľu opekáme, potom ju zalejeme rajčinovým pretlakom a vodou.
5.
bujón hovädzí 1 kus
Guľky vložíme do omáčky, pridáme mäsový bujón a spolu varíme asi 20 minút, pokiaľ sa gulky neuvaria.
6.
škrob zemiakový 2 polievkové lyžice • chilli sladká omáčka 2 polievkové lyžice • oregano 1 čajová lyžička
Krátko pred dovarením omáčku zahustíme múkou alebo škrobom rozmiešaným s vodou. Omáčku ochutíme sladkou chilli omáčkou a oregánom.
8.
Tip na servírovanie.
Dobrú chuť!