Mäso s mrkvovo-petržlenovou omáčkou

Recept na prípravu bravčovej krkovičky s kuracími stehnami na vlastnej šťave s omáčkou z mixovanej mrkvy a petržlenu.
recept,fotorecept,bravčová krkovička,kuracie stehná horné,mrkva,petržlen,Bravčové mäso,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
bravčová krkovička | 400 1148 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
korenie nové - pimentovník pravý | 5 ?? | kusov kcal | |
korenie čierne celé | 10 ?? | kusov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracie stehná horné | 500 1000 | gramov kcal | |
mrkva | 400 180 | gramov kcal | |
ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
petržlen | 400 252 | gramov kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | ½ 0 | litra kcal |
Recept
1.
bravčová krkovička 400 gramov • kuracie stehná horné 500 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Na dno zapekacej misy naukladáme plátky krkovičky a na to kuracie stehná. Okoreníme.

2.
mrkva 400 gramov • petržlen 400 gramov • voda ½ litra
Na mäso naukladáme očistenú a pokrájanú zeleninu. Podlejeme vodou.

3.
Pečieme prikryté 90 min. pri teplote 200°C.
4.
soľ ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky
Zeleninu s výpekom premiestnime do hrnca. Mäso osolíme, okoreníme a dáme piecť odkryté 30 min. pri teplote 200°C.

5.
korenie nové - pimentovník pravý 5 kusov • korenie čierne celé 10 kusov • bobkový list 2 kusy
Zeleninu varíme samostatne ďalších 30 minút s vývarom z divého korenia.


7.
soľ 1 čajová lyžička • ocot 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Dochutíme cukrom, soľou a octom.

Dobrú chuť!