Mascarpone torta s bielou čokoládou

Jednoduchá svieža torta z mascarpone, šľahačky a bielej čokolády s čučoriedkami.
recept,fotorecept,čokoláda biela,mascarpone,Torty
Torty
Kategórie
Torty ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
cukor kryštálový | 3 181 | polievkové lyžice kcal | |
džem čučoriedkový | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 3 161 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal | |
čokoláda biela | 100 539 | gramov kcal | |
čučoriedky | 0 ?? | kcal |
Recept



4.
múka polohrubá 3 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Prisypeme múku, kypriaci prášok a premiešame.

5.
Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

6.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri teplote 180°.

7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • čokoláda biela 100 gramov
Smotanu prevaríme s čokoládou a necháme vychladiť. Vyšľaháme...


9.
Korpus vyklopíme na podnos a odstránime papier na pečenie.

10.
džem čučoriedkový • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Potrieme džemom rozmiešaným s citrónovou šťavou.

11.
Na tortu založíme kruh z formy a rovnomerne nanesieme plnku.


13.
Necháme 3-4 hodiny postáť v chlade.

Dobrú chuť!