RECEPTY

Mascarpone šachovnicová torta s banánmi

Mascarpone šachovnicová torta s banánmi

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Fantastická mascarpone krémová torta plná sladkých banánov. Vytvorenie šachovnicového vzoru sa zdá možno komplikované, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduché. Stačí len dodržať náš postup, ktorý je rozpísaný vo väčšom počte jednoduchých krokov pre rýchlejšie zvládnutie.

recept,fotorecept,mascarpone,banány,Torty,Zákusky

Torty

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

banány

600

570

gramov

kcal

cukor krupica

240

960

gramov

kcal

cukor práškový

150

582

gramov

kcal

džem višňový

350

956

gramov

kcal

kakao - prášok

20

62

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

2

??

balíčky

kcal

mascarpone

500

1935

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

maslo

125

918

gramov

kcal

múka polohrubá

340

1211

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

olej slnečnicový

200

1798

mililitrov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

600

1866

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

2

??

balíčky

kcal

tvaroh jemný mäkký

500

595

gramov

kcal

vaječný bielok

10

169

kusov

kcal

vaječný žĺtok

10

570

kusov

kcal

voda

200

0

mililitrov

kcal

čokoláda na varenie 55%

180

902

gramov

kcal

 

Recept

1. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 150 gramov

Do misy vložíme zmäknuté maslo a pridáme cukor.

Do misy vložíme zmäknuté maslo a pridáme...

2. 

Vymiešame.

Vymiešame....

3. 

mascarpone 500 gramov  tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Primiešame mascarpone a tvaroh.

Primiešame mascarpone a tvaroh....

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku....

5. 

Šľahačku zamiešame do krému.

Šľahačku zamiešame do krému....

6. 

Krém uložíme do chladničky.

Krém uložíme do chladničky....

7. 

vaječný bielok 5 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

8. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor krupica 120 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

9. 

voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Prilejeme vodu, olej a rozmiešame.

Prilejeme vodu, olej a rozmiešame....

10. 

múka polohrubá 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Postupne primiešavame múku s rozmiešaným kypriacim práškom a sneh z vaječných bielkov.

Postupne primiešavame múku s rozmiešaným...

11. 

maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Cesto nalejeme do tortovej formy, vymastenej a vysypanej múkou.

Cesto nalejeme do tortovej formy, vymastenej a...

12. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C....

13. 

vaječný bielok 5 kusov  vaječný žĺtok 5 kusov  cukor krupica 120 gramov  voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  múka polohrubá 160 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček  kakao - prášok 20 gramov  maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiešame vodu a olej. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

14. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C....

15. 

Bledý a tmavý vychladený korpus prekrojíme .

Bledý a tmavý vychladený korpus prekrojíme ....

16. 

Na prekrojenom, ale ešte nerozdelenom korpuse si pomocou misiek...

Na prekrojenom, ale ešte nerozdelenom korpuse si...

17. 

...naznačíme tri kruhy. Ostrým nožom vykrojíme kolieska.

...naznačíme tri kruhy. Ostrým nožom...

18. 

Následne kolieska opatrne porozkladáme. Prvú vrstvu korpusu vytvoríme z veľkého tmavého, stredného bledého a malého tmavého kolieska.

Následne kolieska opatrne porozkladáme. Prvú...

19. 

džem višňový 350 gramov

Prvý korpus potrieme polovicou džemu.

Prvý korpus potrieme polovicou džemu....

20. 

Mascarpone plnku rozdelíme na štvrtiny. Jednu štvrtinu natrieme na prvý korpus.

Mascarpone plnku rozdelíme na štvrtiny. Jednu...

21. 

banány 600 gramov

Banány ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska (uvedené množstvo, je množstvo na celú tortu).

Banány ošúpeme a nakrájame na nie veľmi...

22. 

Časť banánov poukladáme na plnku.

Časť banánov poukladáme na plnku....

23. 

Pokračujeme tvorbou druhej vrstvy, pričom teraz bude veľké koliesko bledé, stredné tmavé a malé bledé. Rozotrieme druhú štvrtinu krému a poukladáme banány.

Pokračujeme tvorbou druhej vrstvy, pričom teraz...

24. 

Poskladáme tretiu vrstvu. Veľké koliesko tmavé, stredné bledé, malé tmavé.

Poskladáme tretiu vrstvu. Veľké koliesko...

25. 

Túto vrstvu potrieme druhou polovicou džemu a treťou štvrtinou krému. Poukladáme poslednú vrstvu banánov. Nakoniec uložíme posledné kolieska (bledé, tmavé, bledé) a celú tortu potrieme v tenkej vrstve zvyšným krémom. Uložíme na najmenej 4 hodiny do chladničky.

Túto vrstvu potrieme druhou polovicou džemu a...

26. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 180 gramov

Smotanu na šľahanie zohrejeme vo vodnom kúpeli a rozpustíme v nej nalámanú čokoládu.

Smotanu na šľahanie zohrejeme vo vodnom kúpeli...

27. 

Necháme vychladnúť...

Necháme vychladnúť......

28. 

...a polejeme stuhnutú tortu. Opäť vložíme do chladničky a necháme tuhnúť najlepšie do druhého dňa.

...a polejeme stuhnutú tortu. Opäť vložíme do...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť