Mascarpone krémové rezy
Skutočne výborný zákusok z obľúbeného mascarpone v jemnej nadýchanej kakaovej piškóte. Je tak jednoduchý, že sa pri jeho príprave ozaj nič nemôže pokaziť a zvládne ho aj cukrárenský začiatočník, stačí dodržať presný postup :)
recept,fotorecept,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 275 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
kakao - prášok | 35 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
mascarpone | 500 | gramov | |
múka polohrubá | 190 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 1 | polievková lyžica | |
soľ | - | ||
stužovač šľahačky | 16 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 9 | kusov | |
vaječný žĺtok | 9 | kusov | |
voda | 75 | mililitrov | |
čokoláda na varenie 55% | 50 | gramov |
Recept
1.
vaječný žĺtok 9 kusov • cukor práškový 150 gramov • kakao - prášok 35 gramov • voda 75 mililitrov
Žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom. Prilejeme a zamiešame vodu.
2.
múka polohrubá 190 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Múku zmiešame s kypriacim práškom.
4.
Múku vmiešame k žĺtkom...
5.
...a primiešame sneh z bielkov.
6.
Cesto rozdelíme na 2 a 1 tretinu. Dve tretiny cesta vylejeme na veľký plech (32x44cm) vyložený papierom na pečenie.
7.
Jednu tretinu vylejeme na pol plechu vyloženého papierom na pečenie.
8.
Pečieme v rozohriatej rúre 12 minút pri teplote 180°C, postupne oba plechy. Necháme vychladnúť. Veľký plát po upečení prekrojíme na polovicu.
9.
mascarpone 500 gramov • tvaroh jemný mäkký 250 gramov • cukor práškový 125 gramov
Mascarpone vymiešame s tvarohom a cukrom.
10.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 16 gramov
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.
11.
Šľahačku primiešame k mascarpone.
12.
Na dosku položíme papier na pečenie a posypeme ho jemne práškovým cukrom. Položíme korpus z pol plechu. Na korpus navrstvíme tretinu mascarpone krému.
13.
Položíme polovicu z veľkého plátu a opäť rozotrieme druhú tretinu krému.
14.
Položíme posledný plát a natrieme posledný krém. Necháme stuhnúť najmenej 12 hodín v chlade.
15.
Na druhý deň zákusok pokrájame na ľubovoľné porcie.
16.
čokoláda na varenie 55% 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1 polievková lyžica
Čokoládu so smotanou rozpustíme.
17.
Čokoládou ozdobíme pokrájané porcie a ešte na chvíľu dáme stuhnúť do chladu. Môžeme podávať.
Dobrú chuť!