Marocký vrabec v srnčom chrbte
Výborné jedlo z kuracích pŕs zapečené vo forme na srnčný chrbát.
recept,fotorecept,kuracie prsia,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | - | ||
kapusta čínska | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
kukurica sterilizovaná | - | ||
kuracie prsia | 300 | gramov | |
olej tekvicový | - | ||
orechy kešu | - | ||
paradajky | - | ||
smotana sladká na varenie | 150 | mililitrov | |
soľ | - | ||
syr Gorgonzola | 100 | gramov | |
uhorka šalátová | - | ||
šunka kuracia | 100 | gramov |
Recept
1.
kuracie prsia 300 gramov • syr Gorgonzola 100 gramov • smotana sladká na varenie 150 mililitrov • šunka kuracia 100 gramov
Kuracie prsia umyjeme a položíme do formy na srnčí chrbát. Syr postrúhame, spolu so smotanou vymiešame, nie úplne, ale tak aby nám zostali hrudky syra, ktoré sa nám nádherne zapečú. Na kuracie prsia poukladáme na kocky pokrájanú šunku a zalejeme smotanou so syrom. Pečieme zakryté 30 minút cca na 180 stupňoch, odkryté cca 10 minút až kým sa syr zhora nezapečie.
3. Zeleninový šalát
paradajky • uhorka šalátová • kapusta čínska • kukurica sterilizovaná • soľ • korenie čierne mleté • citrónová šťava • olej tekvicový
Zeleninu nadrobno pokrájame, pridáme kukuricu,jemne, podľa chuti osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, premiešame a polejeme tekvicovým olejom.
Dobrú chuť!