Marinované pečené morčacie stehná
Neviete čo uvariť z veľkých morčacích nôh? Tu je chutná inšpirácia.
recept,fotorecept,morčacie stehno celé,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 8 | strúčikov | |
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie grilovacie | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
morčacie stehno celé | 2 | kusy | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1.
morčacie stehno celé 2 kusy • olej olivový 50 mililitrov • korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička
Morčacie stehná umyjeme a osušíme. Z oleja a korenín si pripravíme marinádu, ktorou stehná potrieme a necháme ich 24 hodín odležať v chlade.
3.
Pečieme zakryté pri teplote 180°C 1,5 hodiny. Odokryjeme, podľa potreby dolejeme vodu a dopečieme odkryté pri vyššom stupni, 15 minút, mäso otočíme a ešte raz pätnásť minút pečieme. Vyberieme z rúry a do podávania necháme pekáč zatvorený, aby mäso nevyschlo.
4.
Podávame s knedľou a dusenou kapustou.
Dobrú chuť!