Marinované kuracie prsia s mozzarellou
Šťavnatá kuracina s chutným syrom - obed, či večera pre všetkých gurmánov. Pokrm je vhodné zaradiť aj do jedálnička ľudí s nadváhou, pričom prílohu by mal tvoriť šalát z čerstvej zeleniny poliaty olivovým olejom.
recept,fotorecept,kuracie prsia,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie grilovacie | 1 | čajová lyžička | |
kuracie prsia | 400 | gramov | |
olej olivový | 40 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 0 | ||
syr Mozzarella | 125 | gramov | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
kuracie prsia 400 gramov • olej olivový 40 mililitrov • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie grilovacie 1 čajová lyžička
Dva hrubšie kusy kuracích pŕs umyjeme, posypeme paprikou a grilovacím korením. Zalejeme olejom. Pár krát ich obrátime, zakryjeme a necháme do druhého dňa v chlade marinovať.
2.
soľ • syr Mozzarella 125 gramov
Mozzarellu prekrojíme na polovicu na plocho.Pred pečením prsia narežeme tak, aby vznikla kapsa, zvnútra nasolíme a do každého vložíme polovicu syra. Uzavrieme kuchynskou ihlou.
3.
Prsia vložíme do uzatvárateľného pekáča, posolíme zvrchu a podlejeme vodou.
4.
Pekáč uzavrieme a vložíme do rúry. Pečieme 40 minút pri teplote 190°C.
5.
Pred podávaním odstránime ihlu a prsia prekrojíme. Podávame s ryžou poliatou výpekom.
Dobrú chuť!