Marhuľové guľky z tvarohového cesta
Babičkine marhuľové guľky z tvarohového cesta sú rýchlo a jednoducho pripravené. Recept s podrobnými krokmi postupu zvládne aj začiatočník.
recept,fotorecept,marhule,tvaroh hrudkovitý,Sladké jedlá,Slovenská kuchyňa
Sladké jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
marhule | 400 | gramov | |
maslo | - | ||
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 160 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | 1 | štipka | |
strúhanka | 4 | polievkové lyžice | |
tvaroh hrudkovitý | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | - |
Recept
6.
Vypracujeme cesto.
7.
Z cesta na pomúčenej doske vytvoríme valček a pokrájame na 8-10 dielikov. Dielik rozmačkáme na placku a zabalíme do neho marhuľu. Pogúľame v múke na doske.
8.
Pripravené guľky...
9.
...vložíme do vriacej vody.
10.
Po vyplávaní (čo je asi 10 minút) povaríme 5 minút na miernom plameni.
11.
Guľky vyberieme dierkovanou naberačkou.
14.
Marhule naservírujeme, môžeme prekrojiť a vybrať z nich kôstky.
Dobrú chuť!