Marhuľové guľky z tvarohového cesta

Babičkine marhuľové guľky z tvarohového cesta sú rýchlo a jednoducho pripravené. Recept s podrobnými krokmi postupu zvládne aj začiatočník.
recept,fotorecept,marhule,tvaroh hrudkovitý,Sladké jedlá,Slovenská kuchyňa
Sladké jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 2 78 | polievkové lyžice kcal | |
marhule | 400 228 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 160 570 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
strúhanka | 4 224 | polievkové lyžice kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 250 293 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept




6.
Vypracujeme cesto.

7.
Z cesta na pomúčenej doske vytvoríme valček a pokrájame na 8-10 dielikov. Dielik rozmačkáme na placku a zabalíme do neho marhuľu. Pogúľame v múke na doske.

8.
Pripravené guľky...

9.
...vložíme do vriacej vody.

10.
Po vyplávaní (čo je asi 10 minút) povaríme 5 minút na miernom plameni.

11.
Guľky vyberieme dierkovanou naberačkou.



14.
Marhule naservírujeme, môžeme prekrojiť a vybrať z nich kôstky.


Dobrú chuť!