Marcipánové srdiečka s mandľovou polevou
Jemné maslové pečivo, plné mandľovej vône a chuti.
recept,fotorecept,mandle mleté,marcipán,mandľový likér - Amaretto,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 230 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - pestré | - | ||
džem malinový | - | ||
mandle mleté | 100 | gramov | |
mandľový likér - Amaretto | 3 | polievkové lyžice | |
marcipán | 200 | gramov | |
maslo | 180 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
škrob kukuričný | - |
Recept
1.
mandle mleté 100 gramov • múka hladká 200 gramov • cukor práškový 80 gramov • maslo 180 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, žĺtok a mleté mandle. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
2.
Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm
Cesto rozvaľkáme asi na 5 milimetrov a vykrajujeme srdiečka. Pomocou noža ich poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
3.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
4.
marcipán 200 gramov • škrob kukuričný
Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm
Marcipánovú hmotu rozvaľkáme, na doske posypanej trochou kukuričného škrobu, na hrúbku asi 3-4 milimetrov. Z hmoty vykrajujeme srdiečka.
5.
Upečené srdiečko potrieme jemne džemom, zakryjeme srdiečkom z marcipánu a na vrch položíme upečené srdiečko.
6.
mandľový likér - Amaretto 3 polievkové lyžice • cukor práškový 150 gramov
Polevu pripravíme rozmiešaním cukru v likéri.
7.
Srdiečka čiastočne namáčame do polevy, ozdobíme a necháme polevu preschnúť.
Dobrú chuť!