RECEPTY

Marcipánové slimáčiky

Marcipánové slimáčiky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Sladučké koláčiky na vianočný stôl.

recept,fotorecept,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jogurt biely 3,5% tuku50gramov
kypriaci prášok do pečiva½čajovej lyžičky
mandle mleté5polievkových lyžíc
marcipán250gramov
maslo100gramov
múka hladká-
múka hladká200gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok1kus
škrob kukuričný-

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  maslo 100 gramov  jogurt biely 3,5% tuku 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky

Do misky nasypeme múku, pridáme pokrájané maslo, trochu jogurtu, vajíčko a kypriaci prášok.

Do misky nasypeme múku, pridáme pokrájané...

2. 

Vypracujeme cesto a necháme ho 30 minút v chlade odpočívať.

Vypracujeme cesto a necháme ho 30 minút v chlade...

3. 

škrob kukuričný  marcipán 250 gramov

Na doske, posypanej kukuričným škrobom, natenko vyvaľkáme marcipán do veľkosti obdĺžnika 30x35 cm. Vložíme do chladničky.

Na doske, posypanej kukuričným škrobom, natenko...

4. 

múka hladká  vaječný bielok 1 kus

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika 32x35cm. Cesto potrieme rožšľahaným bielkom.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto do tvaru...

5. 

Na cesto položíme stuhnutý marcipán (na spodu zostane asi 2 cm voľný okraj). Opäť potrieme rozšľahaným bielkom.

Na cesto položíme stuhnutý marcipán (na spodu...

6. 

mandle mleté 5 polievkových lyžíc

Posypeme mletými mandľami a stočíme do rolády.

Posypeme mletými mandľami a stočíme do...

7. 

Z rolády krájame kolieska asi 8 mm až 1 cm hrubé. Kladieme a upravujeme ich (ak sme ich pri krájaní zdeformovali) na plechu vyloženom papierom na pečenie.

Z rolády krájame kolieska asi 8 mm až 1 cm...

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri teplote 180°C.

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri teplote...

9. 

Po dôkladnom vychladení skladujeme v chlade a v uzatvárateľnej nádobe, aby neoschli.

Po dôkladnom vychladení skladujeme v chlade a v...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť