Marcipánové slimáčiky
Sladučké koláčiky na vianočný stôl.
recept,fotorecept,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
jogurt biely 3,5% tuku | 50 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | čajovej lyžičky | |
mandle mleté | 5 | polievkových lyžíc | |
marcipán | 250 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | - | ||
múka hladká | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný bielok | 1 | kus | |
škrob kukuričný | - |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • maslo 100 gramov • jogurt biely 3,5% tuku 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky
Do misky nasypeme múku, pridáme pokrájané maslo, trochu jogurtu, vajíčko a kypriaci prášok.
2.
Vypracujeme cesto a necháme ho 30 minút v chlade odpočívať.
3.
škrob kukuričný • marcipán 250 gramov
Na doske, posypanej kukuričným škrobom, natenko vyvaľkáme marcipán do veľkosti obdĺžnika 30x35 cm. Vložíme do chladničky.
4.
múka hladká • vaječný bielok 1 kus
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika 32x35cm. Cesto potrieme rožšľahaným bielkom.
5.
Na cesto položíme stuhnutý marcipán (na spodu zostane asi 2 cm voľný okraj). Opäť potrieme rozšľahaným bielkom.
7.
Z rolády krájame kolieska asi 8 mm až 1 cm hrubé. Kladieme a upravujeme ich (ak sme ich pri krájaní zdeformovali) na plechu vyloženom papierom na pečenie.
8.
Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri teplote 180°C.
9.
Po dôkladnom vychladení skladujeme v chlade a v uzatvárateľnej nádobe, aby neoschli.
Dobrú chuť!